Български | 日本語 | English
"Кизуна" означава дълбока, искрена духовна връзка между приятели,
споделящи обща цел и идеи.
Шинненкай-парти - 2010 г.
Японски клуб „Кизуна” – Варна ви кани на японско ШИННЕНКАЙ-парти в събота на 15 януари от 18:00 ч.
Ще отбележим настъпването на Новата година със суши, японски чай и изненада-томбола. Атмосферата ще се подгрява от японска музика, слайд-шоу и караоке.
Партито ще се проведе във винарна "Дарзалас" на адрес: Бул. “Сливница” 33, Хотел Черно Море, комплекс "Каскада".
Още информация може да получите на интернет страницата на винарната: www.wine-varna.com

Седмица на японската култура във Варна
Японският клуб Кизуна-Варна, съвместно с Община Варна, организира Седмица на японската култура в морската столица. На 18, 19 и 20 август ще се проведе семинар по айкидо, воден от майстора по айкидо 7-ми дан, ХОНДА Дошю. Хонда шихан посещава България за 6-ти път, а във Варна идва за 3-ти път.
На 25-ти август ще се състои лекция и демонстрация по калиграфия на Казуе ГОТО Сенсей, майстор по калиграфия. На 26-ти август гостите ще могат да се насладят на демонстрация на чайна церемония и на лекция за маските на класическия японския театър НО.
Време и място на събитията - зала Пленарна на Община Варна от 18.00 ч.

Общо събрание на "Кизуна" - 2.03.2010 г.
На 12.03.2010 г., от 18:00 ч., в Парти център "Вега" на ул. "Княз Батемберг" 15, ще се проведе Общо събрение на "Японски клуб Кизуна - Варна" с дневен ред:

1. Отчет на дейността през 2009 г.
2. Приемане на нови членове
3. Проекто-предложения за дейност за 2010 г.
4. Суши парти Поканват се всички, които споделят основните цели и идеи, заложени в устава на сдружението да се присъединят към нас!

Боненкай парти - 2009
С пъстро и изкусително вкусно Боненкай парти, „Кизуна” отбеляза изпращането на старата 2009 година. Съмишленици и приятели се наслаждаваха на удивителното разнообразие от оригами, изработени от сръчните ръце на Петя и Юки и бяха видимо затруднени в избора на най-красивите.

Суши, онигири и зелен чай приготвени от кулинарните майсторки на „Кизуна” впечатлиха гостите с изискан вид и вкус.

Огромен интерес предизвика и калиграфското изкуство – всички се надпреварваха да поръчват специално направена калиграфия на място. Най-често изваяните йероглифи съдържаха пожелания за любов, здраве и победа.

Не остана подмината и самата Япония – видяна и показана през очите на тези, които имаха възможност наскоро да я посетят, с пожелание към всички останали - това да им се случи.
С японски сувенири и суши за в къщи приключи Боненкай парти 2009 и гостите се разделиха с обещанието да се съберат отново през януари, когато по японска традиция се посреща Новата година на шиненкай парти.

Стартира курс по японски език на "Кизуна"
За всички, които вече са решили да се запишат на курс по японски език:
Курсът стартира на 1 ноември (неделя) от 14:00 ч. на адрес: гр. Варна, ул. "Княз Александър Батенберг" №15.
Моля носете със себе си документ за платена такса за първия месец, издаден от банката, в която сте извършили банковия превод.

Таксата се заплаща по банков път:
  • Получател: "Японски клуб Кизуна – Варна";
  • Банка: MKB Unionbank;
  • BIC: CBUNBGSF;
  • IBAN: BG 26 CBUN 9195 1000255883.

В платежните документи се посочват:
Име, презиме, фамилия на курсиста, като в основание за плащане на банковия документ се изписва "Месечна такса - курс по японски език".