Български | 日本語 | English
"Кизуна" означава дълбока, искрена духовна връзка между приятели,
споделящи обща цел и идеи.
За нас
Ние сме разнородна група от ентусиасти, която учреди свое сдружение за сближаване между България и Япония. Ръководи ни желанието Варна да се докосне до японския език и култура. Духовното многообразие на тази страна, както и съхранените й традиции, могат да станат наше достояние и да ни помогнат в духовните ни търсения.

Целта на Японски клуб "Кизуна" – Варна е да разшири представите на варненци за Япония. Желанието ни е да се роди добро културно сътрудничество, чрез което да се представим с културното си минало, фолклор и традиции. Тези наши очаквания са част от общия стремеж към взаимно опознаване и сближаване на народите в името на едно по-добро бъдеще.

Стремежът на Японски клуб Кизуна - Варна е да развива и конкретните връзки с дружества свързани с Япония; да подпомага обмена на опит, информация, гостувания; да разработва програми по различни проекти, касаещи целите на сдружението, у нас и в чужбина; да популяризира чрез уеб-страница, свързана с Япония информация; да организира срещи, конференции, семинари и т.н. Готови сме и да посрещаме колеги от японски дружества споделящи нашите цели и да подпомагаме запознаването им с българската действителност.

Членове учредители на нашето сдружение станаха представители на академични, артистични и бизнес среди, които обичат японския език и са пленени от японската култура. Японски клуб "Кизуна" - Варна вече има много контакти в Япония и успешно си сътрудничи с "Агора"- София и "Сеншю Айкидо Кьокай" – Осака, Япония. Именно приятелите от Осака дадоха идеята за името на нашия клуб. „Кизуна” означава дълбока, искрена духовна връзка между приятели, споделящи обща цел и идеи.

Очакваме нашият екип да продължи да се попълва и за в бъдеще с нови съмишленици с различни възраст и занятие, което предполага и тясното ни сътрудничество с училища и гимназии, със студенти и преподаватели, спортисти, политици, интелектуалци, участници в обществения и културен живот на Варна.